< Nieuws

Innoveren kun je leren

Wiensdag 21 november jl. verwelkomden we Niels Bloembergen, een expert op het gebied van digitale innovatie in de zorg. Zijn inzichten en verhalen lieten ons niet alleen kennismaken met de wereld van zorgvernieuwing, maar ook met het cruciale belang van échte verbeteringen in de zorg. Niels benadrukte dat ware innovatie niet alleen gaat over 'nieuwe dingen maken', maar ook daadwerkelijk een verbetering van de zorgervaring kan opleveren.

Tijdens de sessie zochten we gezamenlijk naar oplossingen voor fictieve problemen. Aan de hand van een gegeven probleem, doelgroep, locatie en voorwerp moesten we associatief tot oplossingen komen. Door deze oplossingen te evalueren, keken we naar de waarde en de uitkomsten voor de gebruikers van deze oplossingen. Terugvertaald naar Comfortzorg keken we hoe digitale innovaties bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze cliënten.

Met de nieuw opgedane kennis en perspectieven rondom innovatie konden we in de tweede helft aan de slag met de beeldzorgapp Carescreen. Middels deze applicatie kan een client met de tablet, bedsideterminal, smartphone of laptop toegang krijgen tot een groot aantal nuttige functionaliteiten, zoals beeldbellen, maaltijden bestellen, online afspraken maken met de mantelzorger en meer. Met behulp van Casescreen willen we concrete stappen richting zorg op afstand zetten en nieuwe deuren openen voor onze cliënten.

Kortom, een workshop boordevol inspiratie en concrete handvaten voor verdere zorginnovatie binnen Comfortzorg.

Een inspirerende workshop in digitale Zorginnovatie!

Open vacature

Wij waarderen jouw interesse in Comfortzorg. Zijn er geen vacatures momenteel, maar wil je bij ons komen werken of stage lopen? Maak kans om deel van onze toegewijde team te maken door op de onderstaande knop te klikken:

Over deze post

5/12/23

Innoveren kun je leren

Een inspirerende workshop in digitale Zorginnovatie!

Nieuws delen